A Garda-tó kerékpárral

A Garda-tavat egy nap alatt körbe tudja kerékpározni az ember, ha rendelkezik egy kis kondival, állóképességgel. A táv 150km, az élmény örök! Szintkülönbség nincsen sok, és az sem vészesen meredek. Amire viszont érdemes figyelni, az az, hogy legyen nálunk lámpa, az alagutak miatt. Ez itt a képen csak 20m hosszú ugyan, de van, amelyik 2,4km. Van ahol ablakok vannak rajta a tó felé, és van ahol nincs ablak, ott világítás van. Kivéve egy 3-400m-es alagutszakaszt a tó Észak-Nyugati részénél egy hosszabb alagút közepén, ahol se ablak, se világítás. Hanem kukk sötét van! Nem viccelek! Mintha csukott szemmel kerekeznél. Le is padkáztam, hál’ isten nem lett belőle semmi baj. De lehetett volna… Szóval vigyetek magatokkal lámpákat! Ne csak hátsót, elsőt is! És legyen fent a bringán, hogy bármikor be tudd kapcsolni! Az autósok egyébként rendesek, nagy ívben kikerülnek, megvárják amíg biztonságosan meg tudnak előzni, nem dudálnak, türelmesek, tolerálják a kerékpárosokat. Ez nem is csoda, hiszen rengeteg a bringás a Garda-tónál! :) …és ne riasszon vissza senkit ez az alagutas sztori! Ennek ellenére hatalmas élmény volt körbetekerni a tavat, mindenkinek ajánlom, aki érez magában elég erőt hozzá! (Érezz, megéri!)

A Garda-tó kerékpárral

Jogos a kérdés, hogy mégis hogyan gondoltam ezt, hogyan lesz ott kerékpárom a tónál? Hát két mód van rá: bérelsz, vagy viszel. Előbbiről nem tudok nyilatkozni, de utóbbira több mód is van. Vagy az autón szállítod, vagy vonat. Egy átlagos személyautó tetején elfér 4 kerékpár is, a tetőcsomagtartót már megkaphatod 3000 Forintért darabját, plusz a két keresztléc 8000 Forint. Ez a legolcsóbb verzió bármelyik hipermarketben beszerezhető, ám ezt valaki nem ajánlja. Nekünk eddig bevált, nincs vele rossz tapasztalatunk – gondosan rögzíteni kell a bringatartót, és rajta a bringákat, akkor ezzel sem lehet baj. Persze lehet kapni profi kerékpártartókat is szép summákért, a határ a csillagos ég… Ja igen, és a másik megoldás a vonat: Mestréig lehet jönni közvetlen hálókocsis vonattal Budapestről, kerékpárostul. Pénteken munka után felszállsz, éjjel alszol a vonaton, és szombaton már a Garda-tó partján vacsorázol – kerékpárostul!

1 hozzászólás

Tibor2011, szeptember 9, - 10:56

Nemrég voltunk (2011 08.) családommal Észak olaszországban, és a Garda tónál is. Sajnos bicajt nem vittünk – bár vittünk volna!
Ugyanis parkolni a legnehezebb a tó körül, bár a parkolási díj érdekes módon jóval olcsóbb legtöbb hazainál. Igazán bicajjal élvezhető ez a táj (is).
Rengeteg a szabad strand és a kemping is, úgyhogy akár egy hetet is el lehet tölteni a Garda tó és környékén, ami egy életre szóló élmény, mindenkinek ajánlom! Nem muszály 1 nap alatt körbetekerni.
A kempingekben egy sátorhely átlag 38 – 45 eurora jött ki, 1 napra, autóval, 3 személynek.
Az Élelmiszer alig drágább nálunk, ha SPAR-ban, vagy hasonló helyen vásárolunk.
A közlekedési szabályokat érdemes betartani, mert magasak a bírságok – akárcsak nálunk.
Az olaszok, bár olaszul igyekeztünk velük kommunikálni, nem túlzottan barátságosak, inkább közömbösek.
Igyekeznek (nem mindegyikőjük) ha kis mértékben is, pár euro erejéig átverni az embert, ez odafigyeléssel elkerülhető. Engem mindig németnek néztek (kese haj, kék szem), amint megtudták, hogy ungarese – magyar vagyok, furcsa félmosoly jelent meg az arcukon, nem igazán örömnek nevezném. Ez lehet, hogy az előttem járó honfitársaimnak köszönhető. Mindenesetre mi igyekeztünk európai módon viselkedni.
Egyébként nekik minden ami Ausztriától keletre van egy érdektelen, elmaradott, zagyva Kelet Európa.
Bátran el lehet indulni Olaszországba kempingezni sátorral, mert minden előzetes szervezés, egyeztetés nélkül mindig mindenhol volt legalább egy hely. Mindenhol tisztaság, rend volt, jó tisztálkodási lehetőségekkel, elektromos csatlakozóval (ehhez egy speciális három pólusú adapter kell).
Kempingekben általános szabály, hogy nincs szabály. Minden kempingben más a gyerekeknél a korhatár, van ahol külön kell fizetni a meleg vízért, áramért, van ahol nem.
Én internetem kerestem É-Olaszország szerte több kempinget, mindegyiket meg is találtam, és a honlapokon leírt árakon volt minden – korrekt módon.
A benzinköltség 2400km-re 50.000.-Ft-ra jött ki, kinti tankolásokkal együtt.
Olyan visszafogottan vezettem a kocsit, hogy 5,1litert evett 100-on!
A LÉNYEG: Olaszország GYÖNYÖRŰŰŰŰ!!! És ami mellbevágó: MINDEN GYÖNYÖRŰ!!! A mellékutcák is. valahogyan nem áll rá a kezük az ízléstelen tárgyak, épületek kivitelezésére. Bugyirózsaszínű, világoskék, lila házfallal, tetőcseréppel nem találkoztam. Graffiti is csak elvétve látható. Gyomok nincsenek a játszótéren, nincsenek ottfelejtett táblák, betondarabok az út mentén. Az utak tükörsimák, egy kátyúval sem találkoztam Szentgotthárd után. Szóval egy mesevilág, azt hittem folyamatosan álmodom.
Üdv!
Ave!

Hozzászólás

Hozzászólásod: