A tó körbe

Reggeli úszás a Garda-tóban

Komolyan mondom, nagyon jó volt… Pedig én nagy alvó vagyok, és imádok délig lustálkodni, de ezért az úszásért nagyon megérte felkelni. Legszívesebben átúsztam volna a túlpartra. Mondjuk nem tudom, hogy bírtam volna, legalább 5km ezen a szakaszon. Na meg aztán, hogy jöttem volna vissza?! :)

Reggeli úszás a Garda-tóban

A tavat országút veszi körbe

Körben a tó körül végig jó minőségű országút van, néhol alagutakkal a meredek sziklafalak miatt. Kerékpározásra is alkalmas, az autósok jól tolerálják a bringásokat, itt van kultúrája a kerékpározásnak. A tó egyébként 150km körbe, és nincs benne különösebb emelkedő, jól kitáblázott az út, ha pár településnevet megjegyzünk, akár térkép nélkül is nekivághatunk két keréken.

Sok szép városka

Tényleg érdemes valamilyen módon körbeutazni a tavat, ha egyszer már ott vagyunk, mert rengeteg szebbnél szebb városka található a partján.

Sok szép városka

A nyugati parton

Igen, azok ott szemben hegyek – a Monte Baldo hegycsoport! Idelent meg pálmafák… :)

A nyugati parton

Kis sziget a tavon

A part mentél néhol kis szigetekre lehetünk figyelmesek. Ha van időnk, és szeretünk úszni, érdemes beúszkálni rájuk, felejthetetlen élmény!

Ahogy bicikliztük körbe a tavat, szinte végig a part mentén haladtunk közvetlenül a part mellett. Az utolsó szakasz volt a legszebb, Riva del Garda, és Garda között. Itt az út mellett már csak egy keskeny strand szakasz volt – csinos strandoló leányzókkal, kettőjük még integetett is nekünk egy szörfdeszkán ülve -, majd a tenger… Őőő, akarom mondani a Garda-tó :) Ahogy ott laktunk pár napig a partján, végig úgy gondoltam rá, mint tengerre. Pedig nem az, jobb annál, édes a vize.

Kis sziget a tavon

      Következő oldal →