alagút

A tavat országút veszi körbe

Körben a tó körül végig jó minőségű országút van, néhol alagutakkal a meredek sziklafalak miatt. Kerékpározásra is alkalmas, az autósok jól tolerálják a bringásokat, itt van kultúrája a kerékpározásnak. A tó egyébként 150km körbe, és nincs benne különösebb emelkedő, jól kitáblázott az út, ha pár településnevet megjegyzünk, akár térkép nélkül is nekivághatunk két keréken.

Rocca di Garda – Földvár a Rocche di Gardán

Nagy meglepetésemre egy ötödik századi földvárat találtam a hegy tetején. Elemlámpa sajnos nem volt nálam, de azért bemerészkedtem az izgalmas sötét alagútrendszerbe. A fényképezőgépnek is van keresőfénye, illetve vakuja ;)

Rocca di Gardán - Földvár a Rocche di Gardán

 

Út a hegyen – A Rocche di Gardán

Fel, fel, már mindjárt a tetején vagyunk! Az út itt már nagyon köves, balra üregek a hegyben, ejj, ha lenne nálam lámpa… Magassarkúban hölgyek ne vágjanak neki ennek az útnak, garantált bokatörés lenne a vége. Bár szerintem nem olvassák olyan ezt a blogot, akik megpróbálnának volna ilyet :)

Út a hegyen - A Rocche di Gardán

A Garda-tó kerékpárral

A Garda-tavat egy nap alatt körbe tudja kerékpározni az ember, ha rendelkezik egy kis kondival, állóképességgel. A táv 150km, az élmény örök! Szintkülönbség nincsen sok, és az sem vészesen meredek. Amire viszont érdemes figyelni, az az, hogy legyen nálunk lámpa, az alagutak miatt. Ez itt a képen csak 20m hosszú ugyan, de van, amelyik 2,4km. Van ahol ablakok vannak rajta a tó felé, és van ahol nincs ablak, ott világítás van. Kivéve egy 3-400m-es alagutszakaszt a tó Észak-Nyugati részénél egy hosszabb alagút közepén, ahol se ablak, se világítás. Hanem kukk sötét van! Nem viccelek! Mintha csukott szemmel kerekeznél. Le is padkáztam, hál’ isten nem lett belőle semmi baj. De lehetett volna… Szóval vigyetek magatokkal lámpákat! Ne csak hátsót, elsőt is! És legyen fent a bringán, hogy bármikor be tudd kapcsolni! Az autósok egyébként rendesek, nagy ívben kikerülnek, megvárják amíg biztonságosan meg tudnak előzni, nem dudálnak, türelmesek, tolerálják a kerékpárosokat. Ez nem is csoda, hiszen rengeteg a bringás a Garda-tónál! :) …és ne riasszon vissza senkit ez az alagutas sztori! Ennek ellenére hatalmas élmény volt körbetekerni a tavat, mindenkinek ajánlom, aki érez magában elég erőt hozzá! (Érezz, megéri!)

A Garda-tó kerékpárral

Jogos a kérdés, hogy mégis hogyan gondoltam ezt, hogyan lesz ott kerékpárom a tónál? Hát két mód van rá: bérelsz, vagy viszel. Előbbiről nem tudok nyilatkozni, de utóbbira több mód is van. Vagy az autón szállítod, vagy vonat. Egy átlagos személyautó tetején elfér 4 kerékpár is, a tetőcsomagtartót már megkaphatod 3000 Forintért darabját, plusz a két keresztléc 8000 Forint. Ez a legolcsóbb verzió bármelyik hipermarketben beszerezhető, ám ezt valaki nem ajánlja. Nekünk eddig bevált, nincs vele rossz tapasztalatunk – gondosan rögzíteni kell a bringatartót, és rajta a bringákat, akkor ezzel sem lehet baj. Persze lehet kapni profi kerékpártartókat is szép summákért, a határ a csillagos ég… Ja igen, és a másik megoldás a vonat: Mestréig lehet jönni közvetlen hálókocsis vonattal Budapestről, kerékpárostul. Pénteken munka után felszállsz, éjjel alszol a vonaton, és szombaton már a Garda-tó partján vacsorázol – kerékpárostul!

Hegy – országút – Garda-tó

…és ez így megy 150km-en keresztül :) Na jó, nem igaz, délen nincsenek hegyek, és végig vannak városok, Északon pedig alagutak.

Hegy - országút - Garda-tó

      Következő oldal →