Rocche Di Garda

Szállás a Garda-tónál

Hát – mivel másról nincs tapasztalatom – csak a kempingeket tudom ajánlani. Érdemes akár előre is foglalni, mert mi augusztusban alig találtunk olyan kempinget, ahol volt szabad hely Általános tapasztal az is, hogy minnél délebbre megyünk, annál drágább. Nem sokkal, de az az egy-két Euró tud fájni egy magyar pénztárcának, pláne, ha felszorozzuk a napok, és a személyek számával. Ugyanis a kempingekben egyszer ki kell fizetnünk a sátorhely árát (pitch), és ezen felül még személyenként is fizetni kell, természetesen per fő per éjj. Mi négyen voltunk, kényelmesen elfértünk a pitchünkön két sátorral, autóval, asztal-székekkel. Viszont az országúttól csak egy sövény választott el minket – mert nem foglaltunk előre! Szállásunk hosszú éjszakai keresgélés után végül a La Rocca kempingre esett. Garda városától egy öbölnyire Délre, a Rocca nevű hegy lábánál. Az ár kb. 3-4000 Forintra jött ki, per fő per éjj. Először nem tetszett, hogy ilyen drága, és hogy csak az út mellett van már hely, de végül utólag nem bántam meg, hogy ezt választottuk. A kempingben volt közért (persze piszok drága), pizzéria (ki se mertük próbálni), este programok, na és persze ott a Garda-tó partja közvetlenül mellette, csupán egy sétány választja el a kemping kapuját a beach-től.

A képen a kemping igen impresszív vizesblokkja látható, háttérben a Rocche di Garda nevetű sziklás, tujás hegyveleggel:

Szállás a Garda-tónál

Ha valakinek van további tapasztalata kempingekről, vagy akár szállodákról, bátran ossza meg egy hozzászólásban! 

Kilátás a Rocche di Gardára a Kempingből

Hmmm… Meg volt az úszás, jöhet a hegy!

Kilátás a Rocche di Gardára a Kempingből

Felfelé menet a Rocche di Gardára – Szőlőföldek a domboldalban

Már nincs sok hátra… :)

Felfelé menet a Rocche di Gardára - Szőlőföldek a domboldalban

Rocche di Garda térkép

Óóó, ha ezt előbb tudom! Rengeteg zsákutcába futottam – szó szerint -, mire feljutottam ide. A kempingtől le kellett jönni kicsit délre, és úgy elindulni felfelé egy bekötőúton… De még itt sem voltam rajta a turistaúton, előtte megkellett kérdeznem több helybelit, mire végre megtaláltam a táblákat, ahonnan aztán egyértelmű volt, merre tovább.

Rocca di Garda – Földvár a Rocche di Gardán

Nagy meglepetésemre egy ötödik századi földvárat találtam a hegy tetején. Elemlámpa sajnos nem volt nálam, de azért bemerészkedtem az izgalmas sötét alagútrendszerbe. A fényképezőgépnek is van keresőfénye, illetve vakuja ;)

Rocca di Gardán - Földvár a Rocche di Gardán

 

      Következő oldal →