Szállás a Garda-tónál

Hát – mivel másról nincs tapasztalatom – csak a kempingeket tudom ajánlani. Érdemes akár előre is foglalni, mert mi augusztusban alig találtunk olyan kempinget, ahol volt szabad hely Általános tapasztal az is, hogy minnél délebbre megyünk, annál drágább. Nem sokkal, de az az egy-két Euró tud fájni egy magyar pénztárcának, pláne, ha felszorozzuk a napok, és a személyek számával. Ugyanis a kempingekben egyszer ki kell fizetnünk a sátorhely árát (pitch), és ezen felül még személyenként is fizetni kell, természetesen per fő per éjj. Mi négyen voltunk, kényelmesen elfértünk a pitchünkön két sátorral, autóval, asztal-székekkel. Viszont az országúttól csak egy sövény választott el minket – mert nem foglaltunk előre! Szállásunk hosszú éjszakai keresgélés után végül a La Rocca kempingre esett. Garda városától egy öbölnyire Délre, a Rocca nevű hegy lábánál. Az ár kb. 3-4000 Forintra jött ki, per fő per éjj. Először nem tetszett, hogy ilyen drága, és hogy csak az út mellett van már hely, de végül utólag nem bántam meg, hogy ezt választottuk. A kempingben volt közért (persze piszok drága), pizzéria (ki se mertük próbálni), este programok, na és persze ott a Garda-tó partja közvetlenül mellette, csupán egy sétány választja el a kemping kapuját a beach-től.

A képen a kemping igen impresszív vizesblokkja látható, háttérben a Rocche di Garda nevetű sziklás, tujás hegyveleggel:

Szállás a Garda-tónál

Ha valakinek van további tapasztalata kempingekről, vagy akár szállodákról, bátran ossza meg egy hozzászólásban! 

3 hozzászólás

Dr. Kolozsvári Csilla2010, augusztus 8, - 18:23

Az idén júliusban (2010) töltöttük a nyászútunkat a Garda tónál. A férjem választotta uticélnak, megmondom öszintén túl távolinak tartottam, de megérte :) Egy péntek délután indultunk munka után, Szentgotthárdon megszálltunk, majd onnan már nem is volt távol. Elöre lefoglalt szállodában szálltunk meg, ami isteni volt. A “Piccolo Paradis”-ot csak ajánlani tudom mindenkinek, gyönyörű helyen van, finom az étel, jól főznek (Toscolano Maderno városában, nyugati parton, Salo városátol délre). A tó vize kellemesen hűs, tiszta, és nagyon hirtelen mélyülő. A szállodánkhoz közel volt a tópart, ahova nagyon kevesen jártak sokszor csak kettesben voltunk a parton, vizben, igazi nászút:)
Érdemes elmenni Malcesine-be is ahonnan felvonóval A Monte Baldo nevű hegyre lehet feljútni, ahonnan az egész tavat belátni, gyönyörű látvány.
Bocsi ha hosszura sikeredet, de gondoltam írok pár sort mert az utazási iroda indulás előtt nem tul sok információval tudott ellátni, annak ellenére jó ajánlat volt.
Ha megtehetitek ne hagyjátok ki.

Bihari Tímea2010, október 25, - 23:44

Limone-ben, és Malcesinében is remek kempingekben laktunk. Szuperul felszerelt, tiszta, és a sátorból lehet a tóba ugrani!

gaby2011, augusztus 25, - 10:59

Sziasztok!Mi most voltunk egy hete Lazisen…hat sajnos eleg kesön foglaltunk szallast es nagy nehezen talaltam egy bungallot..650euro volt egy hetre 2 felnött 3 gyerek ebböl 2en egy evesek..haaat nem volt valami szuper sajnos..ejszaka az ablakokat zartuk mert csak atlepik es bent is volt aki akart..szoval olyan meleg volt hogy ha nem lettem volna faradt el sem tudtam volna aludni..de szerencsere allandoan uton volunk:-)!a szoba felöli ablakot nem tudtuk nyitni mert darazsfeszek volt..hiaba szoltunk sajnos nem foglalkoztak vele..:-(A to viszont valami fantasztikusan csodalatos!!varazslatos!!ha menni akar valaki erdemes mar most jövö nyarra foglalni..mert vannak ennel olcsobbak is es szebb ,jobb minösegben…azert jo volt:-)..hianyzik..

Hozzászólás

Hozzászólásod: